پس از افت متوالی دماسنج سهام در دو روز ابتدایی هفته، بورس تهران همزمان با شروع مثبت بازارهای جهانی طی روز گذشته به مدار رشد بازگشت و شاخص کل این بازار بیش از ۱۵۰۰ واحد ارتفاع گرفت.
بورس اوراق بهادار تهران معاملات نخستین روز کاری هفته را با جو ضعیفی آغاز کرد. بهطوریکه با عرضههای سنگین صورت گرفته در این روز، شاهد افت ۸۶۹واحدی، معادل ۴۷/ ۰ درصدی در کارنامه شاخص کل بورس بودیم و این نماگر مجدد به کانال ۱۸۴هزار واحدی عقبنشینی کرد.
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: ۷۰ درصد نقدینگی کشور دست یک درصد از افراد است و این افراد بیشتر به منافع شخصی توجه دارند، درنتیجه بهراحتی نمیتوان این مقدار از پول و شبه پول را به سمت بازارهای مولدی همچون بورس هدایت کرد.
یک تحلیلگر ارشد بازار سرمایه گفت: بر خلاف رویهای که بازار سرمایه در ماههای گذشته داشت و از طریق شرکتهای صادراتمحور، منتفع شد، در ماههای آینده این روند معکوس میشود و شرکتهایی که درگیر صادرات نیستند، رشد خواهند کرد.
متوسط نسبت قیمت بر درآمد سهام ناشران بورس تهران (P / E) در پایان مهر ماه امسال به ۷۵. ۱۰ مرتبه رسید.این نسبت در پایان شهریور ماه به ۹.۰۵ مرتبه و در پایان مرداد ماه امسال به ۷.۸۱ مرتبه رسیده بود.
بورس تهران از ابتدای سال با بازدهی چشمگیری همراه بوده است. بهدنبال تفکیک مسیر قیمتی سهام در نتیجه انتشار عملکرد نیمه نخست، بازندگان و برندگان بورسی نیز جدا میشوند.
از دهم مهر ماه ورق در بورس اوراق بهادار تهران برگشت و با رکوردهای تاریخی روزهای قبل خود فاصله گرفت. تا پیش از آن شاخص کل بورس تهران بیسابقهترین رکوردهای خود را در طول تاریخ ۵۰ ساله خود به ثبت رساند و با عبور از مرز ۱۹۵ هزار واحد بسیاری منتظر شاخص ۲۰۰ هزار واحدی بورس بودند.
یک کارشناس حوزه انرژی با تاکید بر اینکه شروط وزارت نفت برای بخش خصوصی، به مراتب بهتر از دور اول عرضه نفت در بورس در سال ۹۰ است، گفت: تنها نکته منفی بحث تسویه ارزی است.
مدیرعامل یک شرکت فعال در حوزه انرژی ضمن تاکید بر شرایط مناسب درنظرگرفته شده برای عرضه نفت در بورس گفت:این عرضه نباید کوتاهمدت باشد و باید یک مقطع زمانی پنج ساله را برای آن درنظر گرفت تا دو طرف به یک تفاهم مشترک برسند.
مدیرعامل جدید بورس تهران گفت: بهبود فرایند پذیرش، توسعه فضای آی-تی، رویکرد بینالمللی، بازنگری در دستورالعملها، تقویت زیرساختهای فنی و اجرایی، نظارت سیستمی و نظارت هوشمند بر حسن انجام معاملات بازار از مهمترین برنامههای آتی است.
نوسانات حاکم بر بازار سهام طی هفته گذشته، بازدهی بیش از یک درصدی شاخص کل را رقم زد. در این شرایط بازیگران عمده بازار در ادامه روند حمایتی خود که از دومین هفته مهرماه آغاز شده بود، به جمعآوری سهام ارزنده پرداختند و توانستند خالص تغییر مالکیتی در حدود ۳۴۰میلیارد تومان را به نام خود ثبت کنند.
مدیرعامل کارگزاری خبرگان سهام، رویکرد دولت در جذب منابع به بازار سرمایه را مثبت خواند و گفت: علی رغم افت و خیزهای مقطعی، این بازار همچنان پتانسیل رشد خود را حفظ کرده است.